Featured post

Discussie over verzakking bij bouwen voortgezet

Foto: Google Streetview

Er komt een bredere discussie over het gevaar van bouwactiviteiten voor kwetsbare gebieden in Rotterdam. Dat valt op te maken uit de bespreking van een bouwvergunning in de gemeenteraad, die de aandacht kreeg door de vrees voor verzakkingen in de buurt.

De gebiedscommissie Hillegersberg-Schiebroek en raadslid Antoinette Laan (VVD) maken zich zorgen over de toestemming voor een nieuwbouwproject in de Willem van Hillegaersbergstraat. Ze vrezen kwalijke gevolgen zoals die zich elders in het Kleiwegkwartier voordeden. Bij de sloop van een school moesten vorig jaar nabije woningen worden ontruimd wegens instortingsgevaar. Het Kleiwegkwartier en andere delen van Hillegersberg kampen met funderingsproblematiek.

De gebiedscommissie heeft in een schrijven aan het stadsbestuur om uitleg gevraagd, net als VVD’ster Laan. Wethouder Ronald Schneider (Leefbaar) zei tijdens de behandeling in de raad dat de gemeente in dit soort gevallen geen extra voorwaarden kan stellen aan de aannemer. Iets wat volgens raadslid Laan niet klopt, gelet op een actievere houding van stadsbesturen elders in het land.

Welwillende bouwer

Judith Bokhove van GroenLinks zei dat het gelukkig om een welwillende bouwer gaat, die bereid is mee te denken, maar dat die houding niet te danken is aan de gemeente Rotterdam door voorwaarden te stellen in de vergunning.

Wethouder Schneider beloofde wel dat de inspecteur extra attent zal zijn op de gang van zaken. PvdA’er Leo de Bruijn suggereerde om bouwvergunningen in gebieden met funderingsproblematiek uitvoeriger te bespreken in de raadscommissie Bouwen. Het antwoord van de wethouder hierop vatte burgemeester Ahmed Aboutaleb op als een impliciete toezegging dat inderdaad te doen. Wordt dus vervolgd.

Featured post

HillegondaDebat ‘Religie en geweld’ met Sam Janse

Door de recente aanslagen in Parijs en Kopenhagen en de ononderbroken terreurdaden van IS is het thema ‘religie en geweld’ weer midden in de publieke aandacht komen te staan. De onvermijdelijke vraag is altijd: is geweld onlosmakelijk met religie verbonden of hebben we hier te maken met extremistische uitwassen?Janse In het HillegondaDebat van donderdag 26 maart zal theoloog en publicist dr. Sam Janse nagaan wat de heilige boeken van de monotheïstisch religies ons in dit opzicht hebben te zeggen. De aanvang is 20.00 uur, de toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op debat.hillegondakerk.nl

Featured post

vrijdag 20 maart: feestelijke opening van de salon in het filiaal van Apotheek Hillegersberg aan de Bergse Dorpsstraat

Vanaf vrijdag 20 maart a.s. zijn er schoonheids- en pedicure behandelingen mogelijk in het filiaal van Apotheek Hillegersberg in de Bergse Dorpsstraat 101. Voorlopig zal Ebru Imik alleen op vrijdag en zaterdag aanwezig zijn voor behandelingen, maar mocht het drukker worden dan zal zij haar activiteiten uitbreiden naar andere dagen.

Zij heeft haar intrek genomen achter in het pand van de oude apotheek in de Bergse Dorpsstraat waar een prachtige behandelkamer is ingericht waar u in alle rust en privacy behandeld zal worden.

Ebru is een oude bekende in Hillegersberg en Schiebroek, waar zij eerder een eigen salon had en heeft inmiddels meer dan 14 jaar ervaring in de schoonheidsbranche. Zij hecht veel waarde aan professionaliteit. Zij zal naast haar eigen producten, ook werken met o.a. Vichy en La Roche Possay.

Op vrijdag 20 maart vindt de feestelijke opening plaats van de salon en zullen er allerlei leuke aanbiedingen zijn. U komt toch ook langs? Elke bezoeker krijgt deze dag een leuke attentie mee naar huis.

Uiteraard blijft de winkel van maandag t/m zaterdag ook gewoon geopend voor het afhalen van vooraf bestelde medicatie, de verkoop van drogisterij-artikelen en huid-verzorgingsproducten.

Featured post

Jubileumweek 100 jaar SVH ‘t Zwarte Plasje 12 t/m 20 juli

In de Jubileumweek 100 jaar SVH ‘t Zwarte Plasje 12 t/m 20 juli staan een hoop leuke activiteiten op de planning!

Programma Jubileumweek 100 jaar SVH ‘t Zwarte Plasje 12 t/m 20 juli 2014
Zaterdag 12 juli familie jubileum weekend:

13:30 uur – Wedstrijd kanovaren
14:30 uur – Wedstrijd vlotten bouwen
15:30 uur – Wedstrijd bommetjespringen
Klein springkussen op het grasveld
17:00 uur – Pizza’s eten – kinderen kunnen zelf hun
eigen pizza maken

Zondag 13 juli familie jubileum weekend:  

13:00 – 17:00 uur – Demo flyboarden en mogelijkheid
om zelf te flyboarden
Groot en klein springkussen op het grasveld


Maandag 14 juli Salon de jeunesse et de beauté:

15:00 – 19:00 uur – Beautymiddag
Nagels lakken, haar vlechten, haar kleuren en stoel-
massage. Verkoop kinder(zwem)kleding op het bad

Dinsdag 15 juli koffie met gebak voor de buren en leden van ´t Zwarte Plasje:

10:30 – 12:30 uur Koffie of thee met gebak voor buurtbewoners en leden
Presentatie van Chris Mast over 100 jaar geschiedenis
van ‘t Zwarte Plasje

Woensdag 16 juli Grote poppenkast, hoepelturnen en wedstrijd stoepkrijten voor kinderen t/m 9 jaar:

14:30 – 16:00 uur – Hoepelturnen
16:00 – 16:45 uur – Grote poppenkast
16:45 – 17:30 uur – Hoepelturnen
17:00 – Frites en waterijsjes
Hele middag stoepkrijten – wedstrijd mooiste tekening
17:30 uur – Uitreiking prijzen stoepkrijtwedstrijd
Verkoop kinder(zwem)kleding op het bad

Donderdag 17 juli recreatieve zwemtocht:   

18:00 – 19:30 uur – Recreatieve zwemtocht van
200 meter met verrassingen

Vrijdag 18 juli spetterend jeugdfeest:

19:30 – 23:00 uur – Spetterend Jeugdfeest met DJ’s She&Me. Foamparty!!!!

Zaterdag 19 juli groot jubileumfeest in zwembad ´t Zwarte Plasje:

20:00 uur – 23:00 uur – Q-Bigband
23 tot 00:30 uur – DJ’s She&Me + een mooie verrassing
24:00 uur – Champagne 100 jaar ‘t Zwarte Plasje

Zondag 20 juli Bijzondere historische Algemene Ledenvergadering 100 jaar ´t Zwarte Plasje:

15:00 – 15:30 uur – Ontvangst leden en genodigden
15:30 uur – Bijzondere Algemene Ledenvergadering met
Jubileumtoespraken en aanbieding boek: ´t Zwarte Plasje een eeuw de oase van Hillegersberg

16.30 uur Borrel en hapjes

´t Zwarte Plasje een eeuw de oase van Hillegersberg is vanaf 20 juli 2014 na 16.30 uur voor € 15 te koop in ´t Zwarte Plasje

Het RRR zoekt vrijwilligers

In het centrum voor Reuma en revalidatie Rotterdam (RRR), hét revalidatiecentrum voor ouderen, is een groep van 80 vrijwilligers actief. Hand- en spandiensten voor en met revalidanten en bewoners, zoals rijden in de speciale rolstoelbus, helpen met gezamenlijke activiteiten in het Trefpunt, meegaan naar bezoeken in het ziekenhuis of naar familie en vrienden of begeleiden tijdens uitstapjes bijvoorbeeld naar De Doelen of Feyenoord. Deze enthousiaste groep vrijwilligers is op zoek naar uitbreiding.
Van jong tot oud, mannen en vrouwen, iedereen is als vrijwilliger van harte welkom in het RRR. Het is wel belangrijk dat de vrijwilliger klantgericht is en empathie en affiniteit met ouderen heeft. De vrijwilligersorganisatie wordt aangestuurd door een klein bureau waar ook uitsluitend vrijwilligers werkzaam zijn.

Aad van Lieshout, al jaren vrijwilliger in het RRR: “Op dit moment wordt vooral gezocht naar chauffeurs op afroep, hulp op het vrijwilligerskantoor en assistentie bij activiteiten met de patiënten zoals bloemschikken op dinsdag van 10.00 – 12.00 uur, de bingomiddag op woensdag van 15.00 tot 17.00 uur, handwerkactiviteiten op maandag en vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur, wandelen met patiënten in de rolstoel en de begeleiding bij ziekenhuisbezoeken. Juist doordat we zoveel verschillende bedrijvigheid in het RRR hebben, zijn we ook op zoek naar een diversiteit van vrijwilligers. Dus mocht u interesse hebben, laat het ons weten!”

Wilt u ook vrijwilliger worden in het RRR? Hou onze website www.rrr.nl in de gaten of bel met Aad van Lieshout op telefoonnummer 010-2781278.

Plaswijckpark 90ste verjaardag

Hoera! Op zaterdag 7 en zondag 8 september heeft Plaswijckpark officieel haar 90ste verjaardag gevierd! Tijdens dit weekend trakteerde het park al haar bezoekers op heel veel gave activiteiten.

Al het hele seizoen viert Plaswijckpark iedere maand dat ze dit jaar 90 jaar bestaat! Maar de officiële verjaardag is een waar knalfeest geworden, met oude en nieuwe activiteiten. Zo zijn de muzikale vuilnismannen weer naar het park gekomen om te ‘Trommelen op Rommel’. circusspeelplaats

Was er een circusspeelplaats, een muziekspeeltuin en diverse opblaasbare spelkussens! Aan de ingang kregenalle kinderen een stempelkaart mee, zodat ze aan alle activiteiten konden deelnemen en ook nog eens getrakteerd werden op een suikerspin!ballonnenwedstrijd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook werd er op beide dagen een grootse ballonnenwedstrijd gehouden, met wel 900 ballonnen! De kaarten worden momenteel weer teruggestuurd. Binnenkort maakt Plaswijckpark bekend welke kaart het verste weg is gevlogen en wie dus een verjaardagsfeest in Plaswijckpark wint met zijn of haar 9 beste vriendjes!

Door: Plaswijckpark

Laura Rafecas & Roderigo Robles de Medina (viool & piano)

21 SEPTEMBER # Openingsconcert, de Concertstichting Hillegersberg

Laura Rafecas & Roderigo Robles de Medina (viool & piano)

Al bijna 30 jaar organiseert de Concertstichting Hillegersberg in de periode september t/m april op de eerste zaterdag van de maand klassieke kamerconcerten van hoog artistiek niveau.

logocstekstkleur

Velen hebben in de loop der jaren hun weg gevonden naar de Hillegondakerk waar alle concerten plaatsvinden. Dit unieke, eeuwenoude en prachtig gerestaureerde gebouw is zowel geliefd bij het publiek als de musici vanwege de intieme sfeer en de prachtige akoestiek.
De Concertstichting draagt in belangrijke mate bij aan het culture leven in Hillegersberg. De kwaliteit van de concerten kan zich spiegelen aan die van de grote concertzalen zoals De Doelen en het Concertgebouw. De toegangsprijs hoeft geen belemmering te zijn. Donateurs – jaardonatie € 30,00 – betalen slechts € 10,00 entree; de standaard entreeprijs is € 16,00 (incl. één gratis consumptie en programmablad). Via de fraai verzorgde website www.concertstichting.nl is alle informatie over de komende concerten te vinden.

Op 21 september a.s. opent het seizoen met een verrassend programma getiteld:’ Essences of Catalonia’. Dit concert combineert twee verschillende culturen die in één land samen proberen te leven: Catalonia en Spanje. De jeugdige violiste Laura Rafecas, (Barcelona 1989) vormt al geruime tijd met de gerenommeerde en ervaren pianist Roderigo Robles de Medina een succesvol duo.
Pianoduo Blaak - 18-2-2013
Locatie: Hillegondakerk, Kerkdreef 2, 3054 GS Rotterdam
Aanvang: 20.15 uur
Zaal open: 19.30 uur
Kaartverkoop uitsluitend voorafgaand aan het concert.

reuzin-hillegonda

‘Op Hillegonda’s zand kwam Hillegersberg tot stand’

Toen ze ‘t plekje had bepaald
Dat haar slot zou dragen
Dorst ze in ‘t week moerassig oord
‘t Zwaar kasteel niet wagen
 
IJlings liep ze naar het strand
Vulde ‘t boezelaartje
Stapte er mee door duin en struik
Lijnregt, op een haartje
 
Maar wat wil ‘t? Zodra in ‘t veen
‘t Lieve pootje drukte
En, bij zwaar geladen vracht
‘t Hoofje nedrig bukte
Blijft ze opeens, wat wonder ook!
In de bagger steken
IJlings komt haar schorteband
Door de schok te breken
 
Daar hoopte alles zich opeen
‘t Zand bedekt de landen
‘t Veen bedolven door dien schok
Zal men nimmer branden
 
Eerlang zag men ‘t prachtig slot
Op den heuvel rijzen
Dat, na eeuwen nog de plaats
Van ‘t bedrijf zal wijzen
 
Twijfel aan ‘t verhaalde niet
‘t Raadhuis aangekeken
Daar strekt Hillegonda’s beeld
Tot een waarheidsteeken.
‘Sprookjes aangaande den oorsprong van den zandheuvel,
van den Hoonaard
Hillegersbergse onderwijzer

Dennis Mark